Всеки може да кърти

професионален къртач

Идват моменти, в които се ни налага да подхванем някаква работа, с която нямаме никакъв опит с идеята да спестим някой лев. Освен това, причината не винаги е финансова. Понякога просто се надценяваме или не дообмисляме добре ситуацията. Ако случаят е ремонт на вашето жилище, вероятно би било по-добре да се прецени ситуацията по-реално преди да се вземе решение как ще се действа.

Дойде ли време за традиционния годишен ремонт на дома, началото не рядко е започва с къртене. Понякога къртенето се подценява и домашния майстор се захваща с тази работа. За домашните нужди най-често се сваля фаянс, за да се залепят след това нови плочки, друг път се къртят тухлени стени за да се изградят нови, не-рядко се кърти под-порозоречно пространство за да се усвои тераса и и много други. В някой случаи къртенето се получава, но се губи твърде много време, налага се да се купят не малко инструменти, нараняват се близко стоящи стени, таваните се напрашават силно, а често се стига и до неприятни наранявания.

Най-накрая идва ред за изхвърляне на един куп чували строителни боклуци, с които небрежно претоварваме нищо-неподозиращия контейнер пред блока. Всеки си мисли, че точно неговите боклуци няма да са тези, които да пречат. А регламентираното изхвърляне на строителни боклуци на практика не е трудно, нито много скъпо. Точно за целта са създадени специализирани сметища. Твърде деликатен момент, в който е редно да помислим.

За да спестим всички угризения, изобщо не са необходими грандиозни усилия. Ще бъде напълно достатъчно да се обърнем към професионална фирма за къртене. Така ще спестим ценно време, дава далеч по-добри резултати и не вреди на екологията.

Козовете на фирмите в сферата на къртачите са, че имат опитни къртачи и подходящо оборудване, което им позволява да оптимизират цените, да работят бързо, да няма грешки, да не се нараняват и да не оставят след себе си второто пришествие. Боклуците се извозват законно, не вредим на околната среда. Не си купуваме незнайни инструменти за еднократна употреба, не претоварваме кръста си, не се нагълтваме с куп прах за нула време, не късаме проводниците на електрическата инсталация докато къртим стената, не прекарваме няколкото си свободни дни на тръстиката и не на последно място не използваме скромният семеен автомобил за тежкотоварни експерименти. Освен всичко, секторът на къртачите е силно конкурентен, както в София така и в провинцията, което неизбежно води до вдигане на качеството и намаляване на цената.

Ако продължавате да смятате че е уместно да впрегнете в къртенето - успех!